Hoe te sparen voor pensioen? Beleggen of hypotheek aflossen?

ZZP’ers nog vaak niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid

TNO en het Centraal Bureau voor de Statistiek hebben onlangs een tweejaarlijkse enquête onder ruim zesduizend zzp’ers uitgevoerd. Wat blijkt? Zzp’ers profiteren mee van het economisch herstel maar steeds minder zzp’ers hebben een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV).

“Een AOV is te duur”

Een veelgehoord argument is dat een AOV te duur is. “En je krijgt toch niet waar je voor betaalt”. Duur is een relatief begrip. Dat een verzekeraar niet levert, een hardnekkig misverstand.

Het broodfonds als alternatief?

Een broodfonds (maximaal vijftig deelnemers) keert afhankelijk van de maandelijkse inleg uit aan wie langer dan een maand ziek is. De uitkering is zowel qua hoogte als duur ‘bescheiden’. De inleg navenant. Hoewel het broodfonds zeker in een behoefte voorziet, is het geen volwaardig alternatief voor een AOV.

“De verzekeraar keert toch niet uit”

Een premie incasseren en een polis opmaken kan iedereen. Een goede verzekeraar onderscheidt zich op het moment dat de verzekerde arbeidsongeschikt raakt. In het adviestraject selecteren wij aanbieders op prijs én kwaliteit. De prijs blijkt klip en klaar uit de offerte. De kwaliteit – hoe gedraagt een verzekeraar zich zodra er een claim wordt ingediend – is minder zichtbaar. Maar daar komt onze ervaring om de hoek kijken. Wij doen alleen zaken met partijen die zich betrouwbaar hebben getoond.

Toch maar eens onderzoeken

Wil je inzicht in je financiële situatie als je arbeidsongeschiktheid raakt en wil jij weten of een AOV betaalbaar is? Aarzel niet en neem contact met ons op. Dan zorgen wij voor inzicht en rust.


Deel dit:
Rene Kortstra

Complexe materie helder uitleggen is elke keer weer een uitdaging; daar houd ik van.

Related articles

Laat een reactie achter

Naam (*)

Je volledige naam alsjeblieft

E-mailadress (*)

Used for gravatar.

Website

Link back if you want.

Jouw reacties (*)

René Kortstra

Huizen

06 – 53 25 00 89

rene@kortstravanderwaal.nl

Frank van der Waal

Amsterdam

06 – 53 25 00 93

frank@kortstravanderwaal.nl

Wij bellen je voor een afspraak

Binnen 24 uur maken we een afspraak met jou.
Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden.