Hoe te sparen voor pensioen? Beleggen of hypotheek aflossen?

Hypotheek is meer dan alleen de laagste rente.

Op deze pagina vind je informatie over hoe wij jou kunnen helpen met je hypotheek. Als starter of doorstromer. Hoe zit het bijvoorbeeld met de nieuwe hypotheekregels? En wat is precies de GHF? Vragen waarop wij jou antwoord kunnen geven.

Starter

Per 1 januari 2013 gelden nieuwe hypotheekregels. Heb je voor deze datum nog nooit een hypotheek gehad? Dan wordt je gezien als een starter. Op internet zie je vele tools om je maximale hypotheek te berekenen. Bij een hypotheek komt meer kijken. Heb je eigen geld? Moet je dit wel of niet investeren in je woning? Wat gebeurt er met je hypotheek als je arbeidsongeschikt of werkeloos raakt? Wie lost de hypotheek (geheel of gedeeltelijk) bij jouw overlijden af? Kortom, genoeg om over na te denken.

Doorstromer

Heb je op 31 december 2012 een hypotheekschuld en heb nu je verhuisplannen? Dan krijg te maken met het zogenaamde (fiscale) overgangsrecht. Daarnaast speelt ook de GHF (Gedragscode Hypothecaire Financieringen) een belangrijke rol. Deze code bevat normen waaraan banken zich moeten houden. De combinatie van de fiscale regels en acceptatienormen van de GHF bepalen wat je maximaal kunt lenen. Een complexe materie die wij graag aan jou uitleggen.

 

René Kortstra

Huizen

06 – 53 25 00 89

rene@kortstravanderwaal.nl

Frank van der Waal

Amsterdam

06 – 53 25 00 93

frank@kortstravanderwaal.nl

Wij bellen je voor een afspraak

Binnen 24 uur maken we een afspraak met jou.
Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden.