Hoe te sparen voor pensioen? Beleggen of hypotheek aflossen?

Genoeg geld om ontspannen ouder te worden

Een groot deel van je leven besteed je aan arbeid, soms met een wisselend salaris. Het is belangrijk om tijdig na te denken over je pensioen. Bij het opbouwen van een goed pensioen is een sterk plan jouw grootste vriend.

Werkgever

Een goed pensioen is belangrijk voor jouw werknemers. Is voor een of meerdere werknemers een aanpassing nodig? Krijg je veel pensioenvragen van je werknemers waar je geen of onvoldoende antwoord op hebt? En zou je dit wel helder willen hebben voor jezelf, maar vooral voor je werknemers? Wij kunnen je helpen en goede adviezen geven.

Werknemer

Wil je uitleg over de pensioenregeling van je (nieuwe) werkgever? Moet je pensioenopbouw van oude werkgevers wel of niet overdragen (waardeoverdracht)? Wil je de gevolgen voor je pensioenopbouw weten in geval van scheiding? Zo maar enkele vragen die erg belangrijk kunnen zijn als werknemer. Neem contact op, wij helpen je graag verder.

DGA

Je bent DGA en moet vaak zelf voor je pensioen sparen. Dat kan via eigen beheer (je bv). Wil je dat de fiscus nu meebetaalt middels een aftrekbare (bancaire) lijfrente? Belangrijk is om te beoordelen hoeveel geld je beschikbaar moet hebben wanneer de pensioendatum in zicht komt. Wij kunnen je helpen en samen zoeken we naar geschikte oplossingen.

ZZP’er

Voor een ZZP’er gelden andere fiscale regels dan voor de DGA. Hoeveel geld heb je nodig als je stopt met werken? Wil je dat de fiscus meebetaalt aan een aftrekbare (bancaire) lijfrente of oudedagsreserve? Of wil je volledige vrijheid tijdens de opbouw- en uitkeringsfase? Belangrijke keuzes waarbij we je graag helpen.

René Kortstra

Huizen

06 – 53 25 00 89

rene@kortstravanderwaal.nl

Frank van der Waal

Amsterdam

06 – 53 25 00 93

frank@kortstravanderwaal.nl

Wij bellen je voor een afspraak

Binnen 24 uur maken we een afspraak met jou.
Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden.